Bänkskivor

Eftersom bänkskivan är en oumbärlig komponent i ett välutrustast kök, ska man vara noga med vad man väljer. Tjocklek, djup, höjd, material, färg och utformning är kriterier man måste väga in innan man gör sitt val. IXINA erbjuder ett brett urval olika material och färger och ger dig råd för att kunna göra det bästa valet.

Att välja bänkskiva

Idag ägnas 60 procent av tiden i köket åt att skala, skiva, skära, hacka, låta sjuda... Med andra ord: att laga mat.

Det räcker för att förstå hur viktigt det är att välja bänkskiva. Utöver att vara dekorativ, ska en bänkskiva även vara tålig för att motstå stötar, repor, fukt och värme som förekommer dagligen i ett kök. Från en kompakt skiva på 10 mm till en tjock på 100 mm. Kvalitet finns i alla former.

Laminatskiva

En laminatskiva är utan tvekan den som ger bäst kvalitet för pengarna. Den är lättskött, robust och praktisk och finns i ett otal olika stilar (rektangulär, rund, halvmåneformad) och färger (fler än 590 tillgängliga). Trä, marmor eller betong: en laminatskiva kan lätt kombineras med alla köksstilar. 

För en ännu mera hållbar bänkskiva, välj en skiva i kompaktlaminat! Genom en ny lamineringsteknik är kompaktlaminat bland de mest beständiga på marknaden. Trots sin tunnhet (10 mm) är den mycket motståndskraftig.

Bänkskiva av massivt trä

Välj den unika värmen och naturliga elegansen hos massivt trä. Ett material som dessutom är ekologiskt och oföränderligt.

Bänkskiva i natursten

Ett kök med en bänkskiva i natursten uttrycker en inneboende stil och elegans. Granit, bluestone....det finns oändligt många alternativ. En bänkskiva i natursten har en nästintill orepbar yta som är värmeresistent och har en lång livslängd.

Bänkskiva av keramik

Tillverkad av naturmaterial av högsta klass. En bänkskiva av keramik står emot repor, syror, frätande produkter och värme.